China, mai conectata la Internet decat Europa

China, mai conectata la Internet decat Europa

Pentru ca intotdeauna m-au incantat statisticile referitoare la diverse activitati, cand vine vorba de internet in China sunt si mai interesat.

China internet

Plecand de la informatii oficiale oferite de China Internet Network Information Center (CNNIC), 388 de milioane de persoane au accesat internetul de pe terminale mobile in ulima perioada. Aceasta cifra reprezinta o crestere de 22% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Cifra aceasta este cu atat de mare cu cat, statistic, mai mult de 70% dintre utilizatorii conectati la internet il acceseaza de pe smartphone sau tableta.

In China, numarul total de internauti este acum egal cu 538 milioane de oameni – un procent de 39,9% din populatie. Pragul psihologic de 500 de milioane a fost atins pentru prima oara in luna ianuarie a acestui an. Ca termen de comparatie, desi in Europa nu s-au generat niste studii asemanatoare recente, China este acum ,,mult mai conectata” decat Europa. Cu o curba de adoptie mult mai mica, in decembrie 2011, in intreaga Europa eram 500 de milioane de internauti.

Daca lucrurile continua sa mearga in aceasta directie pentru chinezi, iar rata de adoptie a smartphone-urilor isi mentine curba ascendenta, companii precum ZTE sau Huawei vor investi si mai multi bani din profit in infrastructura, aducand internetul in mainile si mai multor oameni.

Etichete: