„Chaos To Perfection” – Google transforma Versailles-ul in 3D

„Chaos To Perfection” – Google transforma Versailles-ul in 3D
10:58 24.06.2012

Chaos To Perfection

Google face lucruri magice. Nici macar nu conteaza daca aceste lucruri se intampla doar pentru a demonstra tehnologia de procesare grafica din browserul Chrome sau au in spate un scop un pic mai nobil decat atat.

In urma unui parteneriat incheiat cu Chateau de Versailles, Google a realizat Chaos To Perfection, un nou website accesibil la adresa www.chaostoperfection.com.

Intreaga pagina este un tur virtual 3D, realizat cu precizie deosebita folosind tehnologia WebGl. Combinand modele 3D si imagini pre-randate aveti ocazia sa interactionati, cum nu ati mai facut-o niciodata, cu o parte semnificativa din intregul complex Versailles. Incepand cu Orangeria sau Curtea Interioara si mergand pana la Sala Oglinzilor sau Dormitorul Regal, aveti acces la niste zone pe care, pentru prima oara, le puteti vedea mai bine in fata unui computer decat in realitate.

Sistemul in care e realizata experienta de navigare ofera vizitatorului doua optiuni. Folosind ChaosToPerfection puteti vedea atat un tur virtual automat, care va plimba prin toate spatiile disponibile din complex, cat si un tur virtual manual. Daca apelati la cea de a doua optiune, va puteti plimba in fata sau in spate, cu click stanga/dreapta, in timp ce o miscare normala a mouse-ului are rolul de a schimba pozitia camerei. Coloana sonora este asigurata de Phoenix – ,,Love Like a Sunset.”

Revenind la mentiunea din primul alineat a acestei stiri, pentru a accesa www.chaostoperfection.com sunteti obligat sa utilizati Google Chrome. Alternativa este un plugin Google Chrome Frame, compatibil momentan doar cu Internet Explorer. In cazul in care va este greu sau imposibil sa instalati alt browser, urmariti clipul de mai jos pentru a va trezi apetitul pentru arta in general si pentru Castelul Versailles in particular.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: