CES 2012: Aurasma promite sa schimbe modul in care vedem lucrurile

CES 2012: Aurasma promite sa schimbe modul in care vedem lucrurile

aurasma

Aurasma este un software care permite recunoasterea unor obiecte, forme sau simboluri, supranumite „auras” care mai apoi sunt descifrate de un Browser virtual. Cu ajutorul unei camere foto, putem astfel descoperi o intreaga lume virtuala si aparent nevazuta.

Aplicatia este disponibila gratuit atat pentru Android cat si iOS, asa ca o puteti downloada si incerca. In filmuletele de mai jos puteti vedea cum functioneaza, iar pe site-ul companiei gasiti mai multe detalii. Nu va asteptati ca orice obiect care va inconjoara sa aiba un corespondent virtual, dar puteti gasi cateva destul de interesante online.

Noutatea, vine din implementarea unui motor grafic 3D care permite crearea animatiilor si plasarea acestora in spatiul virtual. Acest nou mod de utilizare a fost prezentat in cadrul CES 2012 si permite utilizarea aplicatiei si in sfera gaming-ului.

Fara indoiala, astfel de aplicatii au un imens potential comercial, mai ales in zona publicitatii, iar Aurasma se bucura de o crestere contiua a numarului de utilizatori. Imaginati-va o lume in care fiecare obiect sau imagine isi poate spune singur povestea, o lume in care spoturile publicitare apar exact atunci cand avem nevoie de ele.

Sursa: Engadget