08 sept. 2012 | 12:00

CEO-ul Verizon: Samsung ar trebui sa-si creeze propriul sistem de operare

ACTUALITATE
CEO-ul Verizon: Samsung ar trebui sa-si creeze propriul sistem de operare

Chiar daca Bada este considerat de multi un experiment esuat apartinand celor de la Samsung, Lowell McAdam s-a grabit sa detalieze la o intalnire cu investitorii desfasurata zilele trecute beneficiile de care s-ar bucura Samsung in cazul in care ar face efortul de a-si crea propria platforma.

Samsung galaxy Bada

Cuvinte precum ,,strong third mobile platform” au fost folosite de catre McAdam, CEO-ul Verizon, pentru a defini o potentiala platforma pe care sa o dezvolte „in house” cei de la Samsung. Daca ar fi facuta cu cap, aceasta mutare inspirata din partea ,,conglomeratului masiv” s-ar putea in scurt reflecta in ,,elefantul din camera”. Cu alte cuvinte, CEO-ul Verizon este de parere ca celor de la Samsung le-ar fi relativ usor sa faca o investitie strategica intr-o platforma pentru mobile cu rezultate spectaculoase.

La ora actuala concurentii importanti din piata sunt Android si iOS, locul 3 este disponibil fara probleme. Samsung se pricepe foarte bine sa produca dispozitive mobile, iar aplicatiile care permit utilizarea unui stilus pe aparate gen Note demonstreaza ca au si programatori foarte buni. Reticenta care ar putea alimenta refuzul de a merge intr-o asemenea directie nu ar putea sa vina decat din esecul companiei inregistrat cu Bada OS. Aceasta din urma, dintr-un sistem de operare care rula pe o linie intreaga de telefoane a companiei a ajuns un experiment open source, care a murit cu siguranta. Pe de alta parte, ambitia care ar putea sa declanseze o asemenea decizie radicala poate fi generata de procesul pierdut cu Apple.

Desi in acest spatiu nu exista o reteta clara a succesului, un manual in 10 pasi simpli cu care sa ajungi sa domini segmentul de software pentru acest segment, un lucru este sigur: atat Microsoft cat si BlackBerry au inregistrat intarzieri majore pana sa intre efectiv intr-o lupta pentru locul al treilea in domeniul sistemelor de operare pentru mobile. Oare va avea Samsung curajul sa investeasca intr-o divizie de software?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele