CEO-ul RIM este optimist in legatura cu viitorul companiei

CEO-ul RIM este optimist in legatura cu viitorul companiei

RIM CEO Thorsten Heins

Desi perceptia generala in ceea ce-i priveste pe cei de la RIM este ca se duc in jos cu o viteza ametitoare, saptamana trecuta, CEO-ul a avut mai multe aparitii la radio si la TV in Canada pentru a dezminte orice fel de zvonuri si pentru a afirma cu entuziasm: „Nothing is wrong with the company as it exists right now” (Nimic nu este gresit cu compania in starea in care se afla acum).

Chiar daca ultimele evenimente referitoare la terminalele BlackBerry au fost ca cele mai noi modele vor ajunge pe piata abia in 2013, Thorsten Heins a dat cateva interviuri pentru a linisti actionarii si pasionatii de BlackBerry. „Suntem de parare ca RIM este o companie care se afla la inceputul unei tranzitii care va schimba inca o data modul in care comunica oamenii” – asa suna una dintre cele mai optimiste afirmatii ale lui Heins.

A recunoscut ca RIM a pierdut startul in ceea ce priveste multe schimbari din domeniu, mai ales cand vine vorba de aspecte care vizeaza utilizatorii obisnuiti. In acelasi timp, este foarte suparat pe jurnalistii care se grabesc sa scrie obituare pentru RIM. Incercand sa atraga atentia asupra unor aspecte pozitive, Thorsten Heins, a subliniat faptul ca RIM nu are datorii si ca numarul de utilizatori de terminale BlackBerry a ajuns la 78 milioane in 175 tari.

Cu disponibilizari recente care ar trebui sa salveze peste un miliard de dolari din bugetul companiei, concluzia discutiilor a fost incarcata de optimism si semnificatie: „Aceasta companie nu ignora lumea inconjuratoare si nici nu se afla intr-o spirala a mortii.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI