CEO-ul Lenovo isi da banii angajatilor

CEO-ul Lenovo isi da banii angajatilor

Pe sistemul „am intalnit si oameni generosi”, CEO-ul Lenovo si-a distribuit prima de 3 milioane de dolari angajatilor companiei.

Lenovo CEO

Dupa ce in urma cu cateva luni Lenovo a postat o serie de rezultate financiare spectaculoase, datorate in parte si CEO-ului, a venit timpul primelor. CEO-ul companiei, Yang Yuanqing, a primit cu aceasta ocazie o prima de 3 milioane de dolari.

Evenimentul descris mai sus nu este extrem de original si nici suma nu este exagerata, exista insa un element care face diferenta. Acelasi CEO, dupa ce a primit respectiva prima, a inceput sa o imparta egal printre angajatii companiei. Aproximativ 10.000 de angajati au fost rasplatiti, incepand cu muncitori la linia de asamblare si mergand pana tineri angajati cu salarii mici. Suma primita de fiecare angajat, de aproximativ 314 dolari nu este una exagerat de mare, nici dupa standardele noastre, dar sa nu uitam in China situatia angajatilor este mai grea decat la noi.

Un raport recent realizat de Fair Labor Association a descoperit ca salariul mediu in fabricile chineze variaza undeva intre 354 si 450 dolari. In acelasi timp, salariul minim este de aproximativ 220 dolari, in special in fabricile din zona Shenzen. Cu alte cuvinte, prima de 314 dolari primita de fiecare angajat a fost echivalentul unui al 13-lea salariu pentru multi dintre ei.

Actiunea lui Yang Yuanqing este laudabila, evident. Oricum, are de unde, doar anul trecut a castigat din salariu 14 milioane dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: