Cel mai nou top pune Romania pe locul 9 la viteza internetului

Cel mai nou top pune Romania pe locul 9 la viteza internetului

Internet 1

Cel mai nou raport al celor de la Akamai, intitulat extrem de sugestiv „Starea Internetului”, ne aduce la cunostinta performanta conexiunilor la internet pe mapamond.

La nivel global, viteza medie a scazut in ultimul trimestru din 2011 cu 14% fata de ultimul trimestru din 2010, din motive necunoscute. In ceea ce priveste media anuala, trendul este cel previzibil, inregistrandu-se global o crestere a vitezei cu 19%. Desi SUA se afla pe locul 13 in acest top, cu Boston fiind cel mai rapid stat, cei 8,4 Mbps nu pozitioneaza respectivul stat decat pe locul 51 global.

Romania a inregistrat o scadere a vitezei cu 3,4% fata de ultimul trimestru al anului trecut si cu 8,5% fata de intregul an 2010, in timp ce in SUA situatia este cu totul alta. Americanii, cu toate ca pe T4/2011 au inregistrat o scadere de 5,3% fata de T4/2010, pe intregul an trendul a fost ascendent. In timp ce lista globala a statelor este dominata de „judete” din Coreea de Sud si Japonia, clasamentul tarilor nu a inregistrat schimbari majore fata de anii trecuti.

Voua nu va merge internetul mai bine acum decat in urma cu un an de zile?

internet 2

Citește și:
Etichete: