29 ian. 2012 | 10:00

Cel mai mare controller de jocuri din lume

ACTUALITATE
Cel mai mare controller de jocuri din lume

Un grup de studenti din Olanda a realizat cel mai mare controller NES dn lume pentru editia de Gaming a Cartii Recordurilor. NES, cunoscut ca Nintendo Entertainment System, a fost una dintre primele si cele mai populare console de jocuri.

Cu ocazia lansarii editiei 2012 a Guiness Book of World Records Gamer’s Edition, compania a invitat studentii la inginerie Benjamin Allen, Stephen van’t Hof si Michel Verhulst impreuna cu controllerul NES gigant in London Liverpool street station.

Creatia lor este complet functionala, desi cantareste aproximativ 120 kilograme si are dimesniuni de 30 de ori mai mari ca un controller NES obisnuit.

Controllerul poate fi folosit cu mainile, dar este suficient de rezistent pentru a fi folosit si cu picioarele.

Celor trei studenti le-a luat aproximativ 5 luni pentru a pune la cale proiectul si aproximativ 1 luna pentru a il construi efectiv. Data fiind dimensiunea impresionanta a acestuia, componentele mecanice aflate in controller-ul initial au fost inlocuite cu unele pe baza de lumina. Cand unul dintre butoane este apasat, o raza de lumina este intrerupta si un senzor comunica imediat cu consola pentru a oferi raspunsul adecvat.

Avand in vedere ca pretul unui controller obisnuit este de cativa dolari, aceasta versiune costa aproape 6000 dolari.