Ceasul Pebble: nelansat, dar… vandut! [+Video]

Ceasul Pebble: nelansat, dar… vandut! [+Video]

Ceasul inteligent Pebble

Probabil ca cei mai multi dintre voi nu au auzit inca de ceasul inteligent Pebble. O explicatie ar fi faptul ca acest ceas nici macar nu a fost lansat oficial.

Toata frumusetea povestii sta insa tocmai in acest aspect: Pebble s-a vandut extrem de bine, fara ca macar sa fi ajuns pe piata.

Cum probabil ati banuit, vorbim despre un concept de ceas inteligent. Poate sa comunice cu orice smartphone prin Bluetooth 4.0, poate urmari activitatile de fitness, este rezistent la apa, are un ecran e-paper si suporta instalarea sau crearea de aplicatii speciale.

Echipa care a dezvoltat acest produs a apelat la site-ul Kickstarter pentru a strange banii necesari construirii si comercializarii ceasului minune. Daca initial isi doreau sa stranga suma de 100.000 de dolari pentru acest proiect, nu mica le-a fost mirarea cand au atins pragul de 10 milioane de dolari si peste 85.000 de unitati precomandate. Practic, ceasul a fost epuizat inainte de a fi lansat. Cei care au contribuit la realizarea proiectului si l-au cumparat cu aproximativ 125 de dolari, iar ceilalti il vor putea comanda dupa lansare, la 150 de dolari, de aici.

Asadar, dupa cum scriu si cei de la theverge.com, echipa de inventatori are la dispozitie 5 luni de zile, timp in care trebuie sa construiasca si sa livreze toate comenzile inregistrate. Astfel, micutul Pebble a dat lovitura si a devenit unul dintre cele mai de succes proiecte de pe Kiskstarter, demonstrand clar ca inovatia si inteligenta in proiectarea unui gadget pot face minuni.

Cum vi se pare?

Citește și:
Etichete: