Cea mai mare camera foto din lume abia incape intr-un camion

Cea mai mare camera foto din lume abia incape intr-un camion

Cea mai mare camera foto din lume masoara putin peste 10 metri lungime si abia daca incape intr-un camion. Nu va ganditi la ceva extraordinar de sofisticat, zeci sau sute de lentile ori senzori de miliarde de pixeli.

Vorbim aici de o idee a fotografului Dennis Manarchy pentru proiectul sau numit Vanishing Cultures ce include fotografierea a diverselor culturi din Statele Unite.

Dennis Manarchy a fost votat de 2 ori cel mai bun fotograf din lume, iar proiectul sau implica aceasta camera foto de dimensiuni impresionante ce va folosi modalitatea de fotografiere precedenta camerelor digitale. Imaginile vor fi inregistrate ca un negativ pe o coala fotografica de 2 metri inaltime. Printurile obtinute vor avea o inaltime de peste 5 metri.

Manarchy vrea sa creeze un exemplu de cum functioneaza fotografia. El vede acest experiment ca pe o calatorie in care va explica tuturor celor interesati cum functioneaza principiul fotografic de la momentul in care coala fotografica este expusa luminii pana la developarea imaginilor. Puteti afla mai multe detalii despre acest proiect urmarind clipul de prezentare de mai jos:

The Camera from Distortion Design on Vimeo.

Citește și: