13 aug. 2012 | 14:20

Ce se intampla pe internet intr-un minut?

ACTUALITATE
Ce se intampla pe internet intr-un minut?

Avand in vedere ca este vara si multi dintre voi citesc aceasta stire de pe plaja sau de la munte, in mod normal nici producatorii nu lanseaza prea multe produse in aceasta perioada. Asadar PR-ii sunt destul de ocupati cu promovarea brandului in sine.

Ce se intampla pe Internet intr-un minut_infografic

La fel face si Intel, insa pana acum este cea mai placuta metoda pe care am intalnit-o. Chiar daca unele sunt date pe care le cunoasteti deja, merita amintite din nou.

– Intr-un minut 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook

– Intr-un minut sunt postate aproximativ 100.000 Tweet-uri

– Intr-un minut sunt incarcate 30 de ore de continut video pe YouTube

– Intr-un minut 47.000 de aplicatii sunt descarcate pe platformele mobile

– Intr-un minut sunt incarcate aprope 20.000 fotografii pe Flickr

– Aproape 640.000 GB de date sunt transferati intr-un minut pe adresele de IP globale

– In fiecare minut sunt create 45 de site-uri destinate infectarii utilizatorilor cu virusi informatici

– Traficul global facut in fiecare minut poate fi stocat pe nu mai putin de 230.000 DVD-uri.

– In prezent numarul device-urilor conectate la internet este egal cu cifra populatiei globale.

Exista si niste estimari facute de Intel, legate de anul 2015. Pana in 2015 numarul dispozitivelor conectate la internet este asteptat sa se dubleze.  Veti spune acum: „Bine, si ce rol are Intel in aceste cifre?” Daca stam sa ne gandim, o mare parte din device-urile folosite pentru accesul la internet detin componente Intel, si aici ne referim la desktop-uri, laptop-uri, ultrabook-uri, netbook-uri. In curand piata smartphone-urilor si a tabletelor va creste si mai mult prin implicarea lui Intel in acest proces.

Pe de alta parte serverele, cele care stau la baza redirectionarii traficului de internet si fac posibil browsing-ul sunt in mare parte echipate cu procesoare Intel. Securitatea datelor personale ale utilizatorilor si securitatea reteleie interne si externe este asigurata de protocoale Intel, la nivel de procesor. Desigur, Cisco si alte companii de retelistica au si ele rolul lor in acest proces complex.

Crystal Forest ar trebui sa reprezinte o „noua generatie de platforma de comunicare care, in teorie, va creste performanta si siguranta retelelor.” In concluzie „un proces foarte complex„. Afirmatiile de mai sus sunt atat de ambigue incat voi astepta mai multe detalii despre aceasta „tehnologie” inainte de a comenta mai mult.