Cat de mult s-a schimbat Windows-ul in ultimii 27 de ani?

, 26 Oct, 16:00

In 1985 Microsoft lansa Windows 1.0. Era vorba de o interfata simplista pusa peste sistemul DOS care cu ceva efort suporta interactiunea cu un mouse. Astazi, Windows 8 este comercial disponibil. Un nou sistem de operare care imbratiseaza interactiunea cu ecranele sensibile la atingere. Lucrurile s-au schimbat enorm.

Istoria sistemului de operare MicrosoftWindows

Este incredibil cat de mult a trecut de cand am instalat pentru prima oara un Windows 3.11 sau Windows 95. Lansarea fiecarei versiuni de Windows s-ar putea sa fie unul din momentele acelea din viata in care iti dai seama ca ai imbatranit.

De astazi puteti achizitiona noul sistem de operare creat in Redmond. Windows 8 este incercarea celor de la Microsoft de a-si reinventa intregul ecosistem de dispozitive prin intermediul unei platforme care ruleaza pe un PC, o tableta si un smartphone. Este adevarat, Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8 nu sunt sisteme de operare similare insa au un numitor comun. Elementele de interfata care iti dau sentimentul ca toate vine din acelasi loc combinate cu aplicatiile cross-platform care ar trebui sa dea navala in Windows Market, acestea sunt doar doua dintre elemente care tradeaza efortul pe care Microsoft l-a investit in aceasta lansare.

Cu speranta ca rata de adoptie a noului Windows 8 va fi mai mare decat o spun statisticile, le uram succes celor de la Microsoft.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

un articol de 2 lei…

Alexandru Puiu

Esti absurd si irelevant cu comentariul tau lipsit de substanta, subiect sau vreun mesaj.

Waw e extraordinar! Cate windows-uri au fost create!
Dar n-am inteles ce sunt windows-urile server. In rest acest review e de 10+

Alexandru Puiu

Prin 1999-2000 cand a aparut Windows 2000 Server exisa o diferenta considerabila intre sistemele de operare pentru servere si cele pentru utilizatorul casnic. Si acum exista aceasta diferenta cu Windows Server 2013 si Windows 7 sau Windows 8 din pacate nu mai sunt atat de mediatizate respectivele versiuni pentru simplul motiv ca nu se adreseaza utilizatorilor obisnuiti.

Alex, comentatiul meu este exact ca si articolul tau…ai insirat niste „uidowzuri” fara a da cateva detalii depsre schimbari, evolutie etc…si un copil de 5 ani scria mai bine ca tine.

Alexandru Puiu

Desi continui cu ofensele nejustificate si probabil ca nu te vei opri prea curand, schimbarile, evolutia, etc. sunt incluse in clipul de pe YouTube integrat la sfarsitul stirii. Acesta era si scopul materialului, oferirea unui context pentru clipul respectiv.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail