Cat de mult s-a schimbat Windows-ul in ultimii 27 de ani?

In 1985 Microsoft lansa Windows 1.0. Era vorba de o interfata simplista pusa peste sistemul DOS care cu ceva efort suporta interactiunea cu un mouse. Astazi, Windows 8 este comercial disponibil. Un nou sistem de operare care imbratiseaza interactiunea cu ecranele sensibile la atingere. Lucrurile s-au schimbat enorm.

Istoria sistemului de operare MicrosoftWindows

Este incredibil cat de mult a trecut de cand am instalat pentru prima oara un Windows 3.11 sau Windows 95. Lansarea fiecarei versiuni de Windows s-ar putea sa fie unul din momentele acelea din viata in care iti dai seama ca ai imbatranit.

De astazi puteti achizitiona noul sistem de operare creat in Redmond. Windows 8 este incercarea celor de la Microsoft de a-si reinventa intregul ecosistem de dispozitive prin intermediul unei platforme care ruleaza pe un PC, o tableta si un smartphone. Este adevarat, Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8 nu sunt sisteme de operare similare insa au un numitor comun. Elementele de interfata care iti dau sentimentul ca toate vine din acelasi loc combinate cu aplicatiile cross-platform care ar trebui sa dea navala in Windows Market, acestea sunt doar doua dintre elemente care tradeaza efortul pe care Microsoft l-a investit in aceasta lansare.

Cu speranta ca rata de adoptie a noului Windows 8 va fi mai mare decat o spun statisticile, le uram succes celor de la Microsoft.

16:00 26.10.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video