Castile universale schimba canalele automat

Castile universale schimba canalele automat

Agentia de Stiinta si Tehnologie din Japonia a dezvoltat un concept de casti care poate sa schimbe canelele stanga si dreapta in functie de cum sunt folosite. Acest lucru este posibil prin includerea unui mic senzor de proximitate, iar rezultatele sunt cel putin interesante.

Chiar daca momentan conceptul este doar in stadiu de proiect, realizarea unui produs comercial nu pare a fi prea departe. In momentul in care casca echipata cu senzor este introdus in urechea stanga, apropierea de urechea exterioara activeaza automat schimbarea canalelor stanga si dreapta pentru a transmite sunetele stereo corect catre utilizator, iar daca este introdusa in urechea dreapta, senzorul nu primeste niciun semnal, iar sunetul ramane pe setarea implicita.

Mai mult, cu ajutorul acestor casti, poti sa oferi una din casti unui prieten pentru a asculta simultan, iar acest lucru activeaza combinarea ambelor canale pe fiecare dintre difuzoare. Cel mai interesant lucru la acest concept este pretul de implementare, care implica noi componente evaluate la aproximativ un dolar. Este posibil ca in curand toate perechile de casti sa beneficieze de aceasta tehnologie. In cazul in care explicatia de mai sus nu vi se pare concludenta, cei care au dezvoltat aceasta idee au realizat si un clip demonstrativ:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI