Casa Alba, la vedere pentru toti pe internet

Casa Alba, la vedere pentru toti pe internet

white house

La mai bine de un an dupa lansarea proiectului Google Art Project, o initiativa Google care va permite sa vizitati muzee din intreaga lume, compania din Mountain View a incheiat un parteneriat chiar cu Casa Alba din Washington D.C..

Anuntat recent de catre Prima Doamna a Americii, parteneriatul se reflecta in digitizarea intregii Case Albe, la rezolutie foarte mare, cu scopul de a oferi oamenilor din intreaga lumea posibilitatea de a vizita una dintre cele mai populare case prezidentiale de pe planeta.

Accesibil deja la adresa www.googleartproject.com/collection/the-white-house/museumview/, rezultatul este mai mult decat surprinzator. Atragand atentia asupra evenimentului, Michelle Obama a declarat: „Casa Alba nu este doar un domiciliu pentru Primele Familii sau un loc de intalnire pentru sefi de stat, mai este cunoscuta si dupa numele de ‘Casa Poporului’, un loc ce ar trebui deschis tuturor pentru vizitare.”

Din pacate, ‘Casa poporului’ de la noi nu va trece printr-un proces asemanator prea curand, asa ca mai bine ne bucuram de a lor.

Mai multe detalii despre efortul implicat in procesul de digitizare al Casei Albe, in clipul de mai jos, dar va recomandam vizionare la rezolutie HD:

Casa Alba–Google Art Project
Citește și: