Cartea artei digitale – inceputurile din anii ’80

Cartea artei digitale - inceputurile din anii '80

creative_computer_graphics_1

Creative Computer Graphics este o carte care reuseste sa ne aduca la cunostinta faptul ca grafica pe computer a avut niste inceputuri extrem de dificile in anii ’80.

Desi la ora actuala orice PC modern este capabil sa randeze elemente grafice complexe sau medii virtuale parca nemarginitie, in urma cu mai bine de 30 de ani lucrurile stateau altfel si a durat mult pana sa accelereze cu viteza de acum.

Cartea publicata in 1984 de catre Cambridge University Press, desi are un nume nu foarte inspirat – Creative Computer Graphics, suprinde foarte bine curentele artistice de atunci din acest domeniu. Pe langa personalitati ale vremii, in carte sunt foarte multe pagini cu poze din diverse medii, incepand cu emisiuni de televiziune, reclame sau filme precum The Last Starfighter sau Tron.

Pentru a intelege mai bine despre ce e vorba sau pentru a vedea pentru prima oara la ce nivel se facea grafica pe o statie de lucru de acum 30 de ani, mai multe capturi gasiti pe Sci-Fi-Rama, iar primele cateva zeci de pagini din carte le gasiti pe Google Books.

creative_computer_graphics_2_the_last_starfighter1

Citește și:
Etichete: