Canon EOS M la prima vedere

Canon EOS M la prima vedere

Canon a anuntat ieri noua camera foto mirrorless EOS M, iar astazi ne-a invitat sa o si vedem in toata splendoarea sa. Din fericire insa, nu am avut de a face cu un eveniment care sa ne prezinte o camera fara sa o demonstreze. Chiar daca am avut de a face cu modelul de pre-productie cu un software inca in fazele incipiente, am putut vedea rezultate reale si nealterate.

Canon EOS M

Imaginile prezentate au fost captate de celebrul Cabral pe care il putem vedea pe canalele de televizine ale Media Pro si de fotograful profesionist Dinu Lazar. In timp ce Cabral a preferat sa foloseasca noul aparat ca un point & shoot, pe setari in mare parte automate, domnul Lazar a incercat sa scoata imagini cat mai artistice. Rezultatele au fost de multe ori impresionante, mai ales in exemplele cu lumina scazuta.

La final am avut si ocazia sa manuim noul EOS M, si am fost placut impresionati. Chiar daca la prima vedere pare sa fie o camera prea mica si prea fragila, imediat ce pui mana pe ea realizezi ca ai de a face cu un produs premium. Corpul este construit din aliaj de magneziu si din otel, iar tot designul este realizat in jurul monturii EF-M si a ecranului tactil de pe partea din spate. Setarile se fac exclusiv prin intermediul display-ului, insa din pacate nu exista o optiune de a folosi un viewfinder digital. Preturile au fost exact cum ne asteptam de ieri, kit-ul de baza urmand a intra pe piata in a doua parte a lunii septembrie la 800 de euro. Din declaratiile oficialilor Canon reiese ca toate pachetele kit vor include si un blit Speedlite 90EX.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Eveniment Canon EOS M/”/]