Canon are o noua alternativa pentru AR: Mixed Reality

Canon are o noua alternativa pentru AR: Mixed Reality

Canon Mixed Reality

O noua tehnologie dezvoltata in house de cei de la Canon s-ar putea sa fie solutia pentru ca designerii sa-si vada creatii la dimensiuni reale cu costuri minime.

Mixed Reality este o noua tehnologie ce va fi prezentata in Japonia luna viitoare.

Canon va permite dezvoltatorilor sa proiecteze la dimensiuni naturale creatii de dimeniuni generoase cu care, daca vor, pot sa si interactioneze la un anumit nivel. Folosind un sistem de ochelari cu proiectie interna, oameni se pot plimba in jurul modelului intr-un spatiu real in timp ce o camera inregistreaza mediul inconjurator, introduce in respectivul mediu elementul virtual, si-l afiseaza in ochelari.

Pe partea de interactiune, cu un dispozitiv gen PlayStation Move utilizatorii pot de exemplu sa deschida usile la o masina virtuala sau pot schimba culorile unui model mai simplist.

Chiar daca ar putea parea mai complex decat ar fi necesar pentru un sistem de realitate augmentativa, sistemul celor de la Canon s-ar putea sa fi solutia pentru una dintre cele mai interactive experiente cu un obiect virtual. Intr-un comunicat pe acest subiect, compania producatoare si-a exprimat speranta ca acest sistem isi va gasi aplicabilitatea in domenii precum educatie, antrenament chirugical sau chiar si vanzari. Acesta din urma ar aduce niste beneficii majore clientilor care vor sa testeze virtual un produs.

Desi momentan platforma nu are un pret de achizitie, intregul sistem va fi disponibil incepand cu luna iulie a acestui an, iar intre 20 si 22 iunie va fi disponibil pentru testare in cadrul 3D & Virtual Reality Expo din Tokyo.

Citește și: