Camera Spectral Instruments de 112 MP poate captura soarele si celelalte stele

Camera Spectral Instruments de 112 MP poate captura soarele si celelalte stele

crazy_camera

Spectral Instruments, cea mai importanta companie de care… nu ati auzit niciodata, a anuntat o noua camera din seria 1110.

Nu este orice camera, ci una speciala, care poate captura atat stelele, cat si soarele, in miezul zilei, datorita unui dynamic range nemaipomenit.

Senzorul CCD de 112 megapixeli este doar inceputul. Eliminand din aparatul de captura foto orice filtru sau masca, cel putin in teorie, imaginile ar trebui sa fie extrem de clare. Senzorul, pe langa dimensiunea incredibila de 95 x 95 mm, vine cu o sensibilitate la lumina deosebita. Faptul ca poate captura un cer instelat in miezul zilei se datoreaza tocmai acestei sensibilitati combinate cu faptul ca rezista la expuneri de cateva ore fara probleme. In ceea ce priveste expunerile prelungite trebuie avute in vedere metodele proprietare de racire folosite de companie.

Faptul ca face poze alb negru, chiar daca pare dubios, e cauzat de eliminarea din ecuatie a filtrului Bayer. Acesta din urma este elementul folosit in camere foto digitale in combinatie cu senzorul pentru a genera imagini color.

Un element de noutate vine din faptul ca Spectral Instruments impreuna cu Gizmodo vor sa scoata astfel de camere din laboratoare si institutii de cercetare si sa le puna in mana unui fotograf profesionist pentru a captura niste imagini originale. Daca sunteti interesat de competitie puteti accesa website-ul Gizmodo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: