Call of Duty: Modern Warfare – tutorial pentru crima?

Call of Duty: Modern Warfare - tutorial pentru crima?

Call-of-Duty-Modern-Warfare-3_logo

Andres Behring Breivik ar fi putut fi un om normal daca nu ar fi asasinat 69 de persoane intr-o tabara de tineret din insula Utoya si alti 8 intr-un atentat cu bomba petrecut la Oslo. In urma unui masacru petrecut in Norvegia in luna iulie 2011, Anders Behring, omul din spatele evenimentelor, in aceste zile trece printr-un proces.

Considerat unul din cele mai sangeroase atentate de la al doilea razboi mondial pana acum din Norvegia, respectivul eveniment se pare ca a inclus cunostinte acumulate in… Call Of Duty. Desi poate parea macabru, iar pentru unii poate parea nejustificat, in a patra zi de proces respectivul individ judecat a mentionat Call Of Duty: Modern Warfare ca fiind unealta perfecta pentru a-si exersa precizia la tras cu arma.

Readucand in discutie impactul negativ al jocurilor pe calculator asupra educatiei tinerilor, Breivik in varsta de 33 de ani a povestit ca sistemul de tintire holografica montat pe arma din joc l-a ajutat foarte mult in lumea reala. Ca sa-l citam, „e construit in asa fel, incat si daca-l dai bunicii tale poate ajunge un super tintas”. Adancind analogia dintre experienta din joc si cea reala, acelasi individ a mentionat: „In realitate, desi necesita foarte mult exercitiu pentru a-l folosi in lumea reala, ajuta totusi daca ai exersat cu un simulator precum CoD”. Breivika mai spus ca mai multi militari folosesc astfel de simultatoare pentru a se pregati pentru razboi.

In 2006-2007, tot Anders Behring Breivik a jucat World Of Warcraft. Desi se juca 16 ore pe zi in apartamentul mamei sale din Oslo, Breivik a considerat WoW doar o pasiune si neaga ca ar fi avut vreo legatura cu atentatele desfasurate anul trecut. „WoW este doar un joc fantastic, fara a fi violent in nici un fel. Totul e fantezie.”

Pentru mai multe detalii, The Guardian surprinde mai multe citate din declaratiile criminalului norvegian.

Din punctul meu de vedere, astfel de justificari pentru atentate am vazut si vom continua sa vedem, din pacate sanatatea mintala a unor astfel de indivizi cred ca are mai mult de-a face cu manifestarile criminale decat cu niste sesiune extinse de gaming.

Citește și: