British Film Institute vrea sa imortalizeze 10.000 de filme

British Film Institute vrea sa imortalizeze 10.000 de filme
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:00 05.10.2012

BFI sau British Film Institute este numele unei organizatii dedicata conservarii mostenirii cinematografice a multitudinii de regizori care si-au desfasurat activitatea in Regatul Unit.

BFI British Film Forever

Film Forever este numele unei proiect lansat de BFI care are ca scop digitizarea a 10.000 de filme pe parcursul urmatorilor 5 ani de zile. Cu scopul de a aduce tinerii in contact cu filmele vechi englezesti , programul este atat de flexibil incat accepa si recomandari de la internauti.

La finalul proiectului sau poate si inainte, intregul continut video va putea fi vizionat online prin diverse mijloace gratuite si contra cost. Pentru partea de distributie sunt luate in vedere atat servicii de tip video-on-demand cat si YouTube. Aparent va exista si o aplicatie gen BFIPlayer pentru televizoarele inteligente de la Samsung. Aceasta din urma insa va fi insa gata dupa o perioada destul de lunga de la initializarea proiectului.

Opt sute de milioane de dolari este bugetul pe care BFI il are la dispozitie pentru a stimula cresterea industriei cinematografice englezesti. Film Forever face parte din acest buget impreuna cu alte cateva proiecte educative, proiecte cinematografice actuale si alte eforturi cu scop asemanator.

CEO-ul BFI Amanda Nevill a definit Film Forever astfel ,,Film Forever este fondat pe baza un angajament reimprospatat de a vedea in viitor – generatii viitoare de audiente la film, generatii viitoare de cinematografi, plus oportunitatile care vin din utilizarea tehnologiilor digitale”. Cu o astfel de filozofie exprimata in cuvinte este evident ca interesul pentru acest proiect este autentic si avem in toate sansele ca in cativa ani sa urmarim filme clasice englezesti gratuit online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: