Books pentru Android primeste un update semnificativ

Books pentru Android primeste un update semnificativ

Chiar daca iOS este platforma pentru care se lupta in acest moment Google, e placut sa vezi ca nu-si neglijeaza nici propria creatie – sistemul de operare Android.

google_play_books_2

Printr-un update adus aplicatiei Books, Google isi actualizeaza una dintre cele mai importante aplicatii de pe platforma, cea de lectura a cartilor in format electronic. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata acum de pe Google Play.

Pentru prima oara au fost introduse definitii la cuvinte ce pot fi accesate printr-o singura atingere. Se pot marca bucati de text cu diverse culori si se pot adauga cu usurinta notite in orice carte. In plus toate modificarile pe care le faceti se sincronizeaza pe toate dispozitivele ce folosesc acelasi ID Google.

O functie interesanta pe care nu am vazut-o in iBooks pe iOS, de exemplu, este posibilitatea de a selecta o tara sau zona de pe glob si printr-o atingere prelungita sa vezi o serie de informatii despre zona respectiva provenite din Google Maps. Pentru informatii suplimentare, din pop-up-ul respectiv poti sa sari cu usurinta intr-o pagina de pe Wikipedia sau intr-o cautare pe Google.

In cazul in care aveti dificultati in a intelege o carte intr-o limba straina, acum puteti defini cu usurinta cuvinte sau paragrafe intregi prin intermediul unui modul Google Translate integrat in Books. Este suficient sa selectati o bucata de text si sa alegeti limba din bara de meniu. Pentru amatorii de carti vechi, a fost introdusa si culoarea sepia pentru fundal.