12 apr. 2012 | 13:10

BlackBerry da bine in teste, continua sa dea prost in piata

ACTUALITATE
BlackBerry da bine in teste, continua sa dea prost in piata

BlackBerry 7

Chiar daca din ce in ce mai putini utilizatori ajung sa-si mai cumpere gadget-uri pe baza de teste publicate de diverse organizatii, Trend Micro a publicat in aceste zile un studiu cu care spera sa mai ajute un pic rata de adoptie a terminalelor produse de RIM.

Pe segmentul de business foarte multi directori de companie apreciaza teribil platforma BlackBerry, insa angajatii au ajuns sa se orienteze catre terminale cu iOS sau Android, motiv pentru care respectivele dispozitive ajung sa fie suportate pe serverele companiei.

Lasand asta deoparte, Trend Micro in aceste zile a simtit nevoia sa reconfirme nivelul de securitate ridicat si performanta cand vine vorba de siguranta datelor atinse de sistemul BlackBerry 7. Pe al doilea loc, dupa BlackBerry, a venit sistemul de operare iOS, urma indeaproape de Windows Phone 7.5. Sistemul de operare Android a atins performanta de a ajunge cu usurinta pe ultimul loc.

Performantele luate in calcul pentru realizarea topului au fost securitatea dispozitivului, securitatea aplicatiilor, firewall, protectie a datelor, plus alte cateva detalii. In cazul particular al platformei BlackBerry 7, aceasta a fost laudata pentru precizia si controlul pe care il ofera administratorilor IT cand vine vorba de managementul terminalelor. In acelasi top, Android-ul a fost criticat agresiv pentru sistemul de permisiuni extrem de ambiguu pe care-l necesita aplicatiile pentru a fi instalate.

Pe sistemul cu o floare nu se face primavara, si-ar mai cumpara acum cineva un BlackBerry in defavoarea unui iPhone, Samsung Galaxy sau orice alt terminal cu Android?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele