Big Brother Live: Microsoft si NYPD supravegheaza New York-ul

Big Brother Live: Microsoft si NYPD supravegheaza New York-ul

In Minority Report existau niste personaje ce puteau prezice viitorul, mai ales cand implica un eveniment neplacut. Domain Awareness System este un program realizat in colaborare de catre Microsoft cu Departamentul de Politie al orasului New York.

New York Police Department

Acesta agregheaza orice eveniment neplacut de pe camere CCTV din oras, suna la urgenta, detecteaza radiatii, scaneaza numere de inmatriculare la masini si primeste update-uri in timp real referitoare la evenimente istorice negative petrecute in diverse zone. In plus, intreaga platforma te avertizeaza in timp real daca tiparele comportamentale din trecut ar putea generea noi evenimente negative in anumite zone.

Sistemul este foarte performant, informatiile sunt dispuse geografic iar puterea de calcul este atat de mare incat avertismentele sunt afisate in timp real. Pe langa capturi ale diverselor evenimente din teritoriu, aceeasi platforma poate fi folosita pentru a gasit mult mai usor si mai sigur o serie de suspecti in diferite cazuri aflate pe rol. In acelasi timp, daca lucrurile merg cum trebuie, intregul volum de informatii adunat intr-un an sau doi va putea fi folosit pentru a stabili niste tipare legate de faradelegi.

Primarul insusi a iesit pe post cu ocazia lansarii programului  laudand cu entuziasm colaborarea dintre NYPD si Microsoft. Fiind dezolvatat aproape integral de catre Microsoft, compania spera sa poata sa vanda software-ul si in alte localitati cu conditia de a oferi New York-ului 30% din vazari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: