Bataile inimii pot fi folosite si ca parola

, 14 Feb, 18:14

Uitati de recunoasterea faciala sau de amprenta digitala, in curand va veti putea debloca smartphone-ul sau PC-ul folosind bataile inimii.

Bine… nu chiar atat de curand, insa tehnologia este in curs de dezvoltare. Daca putem folosi caracteristici unice, cum ar fi trasaturile fetei sau amprenta digitala, pentru a ne loga pe laptop, de ce sa nu folosim si bataile inimii? Conform unor cercetatori din China, si pulsul este unic si poate fi tradus in mod matematic sub forma unei chei unice de securitate. In acest mod nu am mai avea nevoie decat de o atingere pentru a debloca dispozitivul ce are implementata aceasta functie.

Folosind un ECG sau un EKG, cercetatorii au reusit sa extraga acea informatie si sa o suprapuna matematic unui cod unic de identificare. Folosind „teoria haosului” sau „chaos theory”care precizeaza ca orice modificare cat de mica la conditiile initiale aduce rezultate complet diferita, Chung Linag Lin de la Universitatea Nationala Hsing din Taichung a scris o lucrare complexa in acest sens.

Ce se intampla cu cei care folosesc un Pacemaker, acel dispozitiv care regleaza bataile inimii iregulate? Ei bine, acestia se „vor abtine” pentru moment, avand in vedere ca acele dispozitive sunt destul de similare si greu de diferentiat.

Tehnologia promite mult din anumite puncte de vedere, de exemplu criptarea uni HDD extern doar prin atingerea acestuia. Practic senzorul respectiv ar putea fi inclus in aproape orice dispozitiv indiferent de cat de mic este. Cred ca primul gadget de acest fel pe care mi l-as cumpara a r fi o bricheta, in asa fel nu se vor mai simti „obligati” ceilalti sa o foloseasca pe a mea si apoi sa mi-o „sustraga involuntar”.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail