Axiomtek MANO870 – O placa miniITX pentru procesoare de laptop

Axiomtek MANO870 - O placa miniITX pentru procesoare de laptop

Axiomtek MANO870 este o placa de baza in format miniITX ce functioneaza doar cu procesoare de laptop si suporta memorie RAM pana la 16 GB DDR3.

Axiomtek-MANO870-500 miniITX
Axiomtek-MANO870-500 miniITX

Formatul miniITX este folosit in general pentru placile de baza cu un socket normal, pentru procesoare desktop. Exista insa aplicabilitati ce necesita un format mai redus al componentelor in primul rand pentru consumul mai redus de curent si pentru o temperatura mai joasa de functionare. Axiomtek MANO870 este o placa destinata procesoarelor Intel ce suporta atat Sandy Bridge cat si Ivy Bridge, motorizata de un chipset QM77. Placa integreaza atat suport pentru 4 porturi USB 3.0 cat si doua interfete SATA-600, doua porturi LAN Gigabit si tehnologia TPM de la intel, pentru criptare hardware a datelor. Interfetele de display includ DVI-D, VGA, LVDS si HDMI, practic este echipata complet pentru orice tip de folosinta.

 

 

In ceea ce priveste memorile pot fi instalate module SoDIMM DDR3 pana la 16 GB, desigur doua module de 8 GB fiecare. Pentru aplicabilitati ce necesita o putere de procesare grafica mai ridicata avem disponibil si un port PCI-E 3.0 16x, si un conector mSATA pentru un disk SSD de caching. Pretul nu a fost inca anuntat, insa marea problema ar fi aici la gasirea unui procesor pentru laptop care se potriveste cu aceasta placa.

Citește și: