Avid Studio acum si pe iPad

Avid Studio acum si pe iPad

Majoritatea utilizatorilor de computere si device-uri mobile nu vor sa plateasca foarte mult pentru un program in care sa editeze clipurile video din vacante si nici nu vor sa invete sa foloseasca solutiile profesionale de editare precum Adobe Premiere, Apple Final Cut sau Avid Studio.

Ei bine, pentru acesti utilizatori exista soft-uri limitate si usor de folosit precum iMovie si Windows Movie Maker, care vin fie incluse in sistemele de operare, fie sunt foarte ieftine. Ce te faci insa cand ai renuntat la un laptop in favoarea unei tablete? In cazul iPad-ului oferta este limitata, cea mai buna solutie in acest moment fiind iMovie. Ei bine, Avid, leaderul pe piata de editare software profesionala (majoritatea filmelor din cinema sunt montate cu Avid Studio), a decis ca este cazul sa se adreseze si consumatorilor de rand, lansand o versiune pentru tableta de la Apple a celebrului software.

Acesta ofera in mare parte aceleasi functii ca si iMovie, oferind un mod de afisare „storyboard”, editare precisa cu ajutorul interfetei touchscreen, propriile tranzitii si efecte speciale si editare audio pe mai multe canale, oferind posibilitatea de a importa sunete si melodii din libraria iTunes. Clipurile video nu trebuie sa fie obligatoriu filmate cu tableta, intrucat ofera suport pentru adaugarea de noi materiale prin intermediul Camera Connection Kit. Materialele finite pot fi exportate in 480p, 540p sau 720p si pot fi urcate pe cele mai celebre retele de socializare (YouTube, Facebook, etc.) direct din aplicatie.

Probabil cea mai importanta functie este compatibilitatea proiectelor din Avid Studio de pe iPad, cu cele din versiunea profesionala, pentru cei care vor sa realizeze simple „schite” pe tableta si sa le transforme in adevarate produse finite pe un computer. Aplicatia este disponibila pe AppStore la pretul de 4,99 $/3,99 Euro.