29 mai 2012 | 12:50

Aveti grija ce postati pe Facebook – puteti fi jefuiti in realitate!

ACTUALITATE
Aveti grija ce postati pe Facebook - puteti fi jefuiti in realitate!

Facebook

Dupa ce o tanara de 17 ani din Australia a postat o imagine pe Facebook cu bunica ei care numara o suma foarte mare de bani, cateva ore mai tarziu casa tinerei a fost asaltata de un grup de baieti mascati.

Aceasta isi asista bunica la numarea economiilor de o viata, iar la ora 4 dupa amiaza s-a gandit sa posteze pe contul personal de Facebook o imagine cu un teanc de bani care erau pe masa. In aceeasi zi, la ora 11:30 seara, din cauza faptului ca a omis sa dea adresa bunicii in respectiva postare, domiciliul fetei a fost sparta iar parintii au fost terorizati sa spuna unde sunt banii din respectiva imagine. In momentul in care raufacatorii si-au dat seama ca au gresit casa au luat cateva lucruri de valoare si au plecat.

Desi nimeni nu a fost ranit, intregul eveniment ar fi putut fi prevenit cu usurinta daca tanara avea luciditatea sa nu posteze o astfel de imagine. In astfel de situatii si un set de parametrii de securitate mai avansati ar ajuta, dar nu e exclus ca un prieten apropiat sa scape respectiva informatie unei alte persoane, context in care deznodamantul ar fi putut deveni identic cu cel descris mai sus.

Concluzia? Aveti grija ce postati pe Facebook si nu fiti constienti ca o mare parte din continutul urcat pe reteaua de socializare are atasat informatii de localizare, care poate ajuta la orientarea raufacatorului pana in curtea din spate a casei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele