Un nevazator „a condus” masina Google

Un nevazator

google_self_driving_car

Google a facut un gest extrem de curajos zilele trecute prin urcarea lui Steve Mahan la volanul masinii prototip care se conduce singura.

Ca persoana care si-a pierdut 95% din vedere si care nu are carnet de soferi, entuziasmul experientei de a fi la volanul unei masini a fost o experienta magica pentru Steve, experienta pe care o puteti vedea reprodusa in clipul de mai jos. Preferand un fastfood din lantul Taco Bell ca prima destinatie, Mahan, desi era asistat in partea dreapta de un inginer de la Google care introducea destinatiile intr-un computer, a fost incercat de un sentiment de libertate pe care nu l-a avut niciodata. Cu o afirmatie precum „Printre aspectele ce vor fi schimbate in viata mea se numara independenta si flexibilitatea de a merge in locuri in care vreau si in care trebuie sa merg”, nici nu e de mirare ca experimentul a facut inconjurul lumii.

Proiectul, initiat in 2010, acum a ajuns deja intr-un stadiu extrem de avansat de evolutie, context in care Google a anuntat ca respectivul autovehicul a facut peste 200.000 de mile prin SUA.

La intrebarea de ce este nevoie ca un astfel de gadget sa ajunga pe strazi, un inginer de  la Google a raspuns ca din pacate sunt necesare doua seturi de standarde extrem de riguroase: unul care se refera la specificatiile tehnice si unul care se refera la standardele de siguranta. Pana nu vom vedea mai mari eforturi si din  partea autoritatilor in aceasta directie, Google self-driving car va fi doar un vis vazut pe YouTube.