Autodesk da 60 de milioane dolari pe o aplicatie de video sharing

Autodesk da 60 de milioane dolari pe o aplicatie de video sharing

Chiar daca numarul de aplicatii care folosesc pentru autentificare utilizatorul si parola de Facebook este incredibil de mare, ca intotdeauna, trebuie sa fie cineva pe primul loc. In acest caz particular este vorba de Socialcam.

Socialcam

Autodesk, una dintre cele mai puternice companii din domeniul productiei de software profesional pentru arhitecti si designeri, tocmai a investit 60 de milioane dolari in SocialCam. Desi la prima vedere asocierea nu pare foarte naturala, atata timp cat piata business deja a acoperit-o, era inevitabil ca Autodesk sa nu-si largeasca orizonturile in segementul utilizatorilor de rand de dispozitive portabile.

Creat ca o alternativa la Instagram, dar pentru video, Socialcam are foarte multi utilizatori pasionati, dar profit aproape negativ. Cu un numar de utilizatori care in perioada de apogeu a atins 80 de milioane, in ziua de azi are doar 54 de milioane – asta in conditiile in care respectiva scadere radicala s-a petrecut aproape exclusiv pe parcursul lunii trecute.

Sursa de inspiratie pentru Socialcam, o companie rezultata din eforturile a patru persoane, a fost JustinTV. Cu aproximativ 2 miliarde – ultimul profit net declarat, cele 60 de milioane pe care Autodesk la cheltuie pe aceasta firma, desi nu reprezinta mult pentru creatorii Acad, cu siguranta reprezinta extrem de mult pentru proaspetii miliardari.

Urmatoarea etapa pentru Autodesk este ca, printr-o aplicatie gratuita precum aceasta, compania sa continue sa atraga un public tanar numeros pe care ultierior sa-l introduca solutiiilor profi de design, pictura sau desen.

Etichete: