AUO pregateste display-ul cu cea mai ingusta rama din lume

AUO pregateste display-ul cu cea mai ingusta rama din lume

Producatorul taiwanez de panouri TFT-LCD, AU Optronics a lansat display-ul de smartphone cu cea mai ingusta rama din lume, care masoara doar 1 mm latime.

Display AUO

Aceasta nu poate sa fie decat o veste buna pentru producatorii de terminale mobile care vor putea sa reduca din dimensiunile unui telefon fara sa micsoreze diagonala ecranului. Datorita ramei aproape inexistente, imaginile vor parea mai mari si mai reale, iar tehnologia utilizata va imbunatati claritatea textelor afisate si a culorilor.

Oficiali din partea companiei au declarat ca lucreaza in paralel la tehnologii precum Advanced Hyper-Viewing Angle (AHVA), display-uri IGZO si vor incepe sa livreze panouri de 4,97 inci la 1920×1080 pixeli (443 ppi). Noile display-uri care vor beneficia de aceste tehnologii, vor putea fi folosite intr-o serie impresionanta de gadget-uri, de la telefoane si tablete, la ultrabook-uri, camere foto sau e-book readere.

Cu alte cuvinte daca acum sunteti impresionati de ecranul telefonului pe care intentionati sa il achizitionati, faceti un exercitiu de imaginatie si inchipuiti-va un display fara margini, cu o densitate impresionanta a pixelilor, unghiuri de vizibilitate superioare si culori cat mai naturale.

Citește și: