27 feb. 2012 | 14:25

ASUS vine cu noul Padfone si tabletele Transformer Pad la MWC 2012

ACTUALITATE
ASUS vine cu noul Padfone si tabletele Transformer Pad la MWC 2012

Fiind deja un jucator destul de important pe piata tabletelor, ASUS a adus la Mobile World Congress 2012 noi astfel de produse prin care continua linia de produse inceputa anul trecut cu originalul Eee Pad Transformer.

In primul rand, trebuie mentionat ca aceasta gama de produse din cadrul companiei taiwaneze a primit un nou nume: Transformer Pad. De altfel a fost dezvaluita o noua serie de astfel de dispozitive intitulata Infinity, destinata segmentului high-end, care ofera mai multe optiuni in cazul configuratiei. Terminalul prezentat in trecut sub numele de TF700T se incadreaza in aceasta gama, si va veni fie cu un procesor Qualcomm  Snapdragon S4, care include o antena 3G/4G (in functie de regiune), fie cu acelasi NVIDIA Tegra 3 inclus in Transformer Prime, pentru editia WiFi. Acestea vor fi adaugate display-ului 1080p de 10.1 inci, camerelor de 8, respectiv 2 megapixeli, memoriei RAM de 1 GB si sticlei Gorilla de generatie 2 care acopera display-ul.

In al doilea rand, avem de a face cu anuntul noii tablete Asus Transformer Pad 300, care a fost deja dezvaluit, gratie unor fotografii scapate pe internet cu ceva vreme in urma. Aceasta va fi practic o versiune mai ieftina a lui Transformer Prime, incluzand aceleasi componente, insa fara un display Super IPS+. Tableta va dispune de numai 16 GB de memorie interna, spre diferenta de cei 32 GB inclusi in Prime, si va veni cu Ice Cream Sandwich din fabrica.

Ultima veste de astazi de la ASUS, si probabil cea mai interesanta, este redezvaluirea produsului Asus Padphone, telefonul mobil care se transforma in tableta. Acesta a primit in sfarsit specificatiile tehnice finale, dispunand de un display Super AMOLED qHD de 4.3 inci, procesor dual-core Snapdragon S4, cip grafic Adreno 225, camera de 8 megapixeli, optiune de a alege intre modele cu 16 GB de memorie interna pana la 64, mufa HDMI, si conectivitate WCDMA si HSPA+. Evident, nu partea de telefon este atat de importanta, cat este dock-ul tableta. Acesta vine cu un display de 10 inci, o baterie interna care se incarca separat si cu un stylus, care are si functie de handsfree Bluetooth. De asemenea, fiind o tableta Asus, Padphone-ul va primi si dock-ul de tastatura, asemeni seriei Transformer Pad. Odata cu toate aceste dezvaluiri despre mult asteptatul produs a venit si confirmarea ferestrei de lansare, stabilita pentru luna aprilie a acestui an.

Iata si cateva clipuri oficiale de prezentare ale noilor produse direct de la sursa: