ASUS N56 – primele impresii despre un adevarat notebook multimedia

ASUS N56 - primele impresii despre un adevarat notebook multimedia

Am venit, am vazut, am pipait, am discutat, am criticat si am scris. Cam asa se poate rezuma intalnirea de astazi de la ASUS in care subiectul principal de discutie a fost ASUS N56, cel mai recent laptop multimedia, lansat pe platforma Ivy Bridge.

 

Poate va intrebati ce am pipait – bineinteles laptopul! 🙂 La fel si cu critica si discutiile, toate s-au purtat in jurul acestui produs. Seria N de la ASUS este destinata celor care prefera un sistem multimedia portabil in locul clasicului desktop. Laptopul este vazut si ca o statie de lucru si poate fi folosit inclusiv pentru un gaming decent, avand in vedere dotarile sale.

La prima vedere, nu am putut sa nu remarc simplitatea acestuia in ceea ce priveste partea de interior. Ma refer aici la wristpad si la zona cu tastatura, care este realizata complet din aluminiu si finisata extrem de bine. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase si ofera posibilitatea folosirii gesturilor, are o suprafata foarte fina, iar butoanele incorporate sunt destul de usor de apasat.

Tastatura are o textura foarte placuta, comparabila cu cea de la MacBook Pro, mai ales pentru cursa relativ scurta si placuta a tastelor cat si pentru faptul ca este iluminata. Tastatura iluminata este insa optionala si depinde de importatori daca va fi sau nu disponibila la noi in tara. Conectica este foarte buna si ofera 4 porturi USB 3.0 compatibile si cu standardul 2.0, unul dintre ele, cel din stanga fata putand fi folosit pentru incarcarea dispozitivelor mobile, la o tensiune presetata de utilizator si chiar si pentru o durata predefinita pentru a nu consuma toata bateria laptopului.

Display-ul este mat! Pentru mine, asta spune tot! Nu mai exista reflexii neplacute atunci cand este privit contra lumina, are un unghi destul de mare de vizibilitate pe orizontala, respectiv 150 de grade si 120 de grade pe verticala. Luminozitatea acestuia este destul de ridicata iar spectrul de culori de 75% NTSC este unul dintre cele mai bune pentru un laptop. Exista variante de 15.6 inchi si de 17 inchi ale caror display poate fi cu rezolutie de 1366×768 sau 1920×1080. Din informatiile primite, se pare ca primul lot va veni cu display Full HD.

Despre partea grafica avem si aici elemente noi, avand in vedere ca laptopul va detine ori un procesor i5, ori chiar un i7, din generatia Ivy Bridge, va primi si unul dintre cele doua modele de placi grafice GT 630M sau GT 650M ambele cu 2 GB memorie dedicata. Din nou, primele modele ce vor fi aduse in tara vor fi cele cu GT 650M.

Partea audio este si aici unul din punctele forte, dupa cum ne-a obisnuit producatorul va fi dotat cu tehnologie Sonic Master, creata impreuna cu bang & Olufsen, un amplificator dedicat de 11W si un subwoofer extern. Intr-o camera cu latura de 5-6 metri, sunetul era destul de puternic si de clar, evidentiind aproape toata gama de frecventa, fapt ce era uimitor pentru un laptop. Trebuie sa mentionez ca localul respectiv avea peretii destul de incarcati si absorbea destul de bine zgomotul ambiental, iar colturile erau aproape inexistente oferind, un mediu propice amplificarii sonore.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ASUS N56/”/]

Despre pret, am fost informati ca cel mai ieftin model cu cea mai slaba configuratie va costa 3.750 lei, pret final de vanzare. Acesta variaza, bineinteles, la retailer si creste exponential in functie de dotarile laptopului. Per ansamblu, mi se pare un produs foarte interesant ce merita ceva mai multa atentie. O sa ii oferim un spatiu mai amplu intr-un viitor review la noi pe site. Pana atunci, va las in compania galeriei de imagini si a clipului de prezentare:

 

Citește și: