ASUS isi breveteaza propria solutie hibrida de racire pentru PC

ASUS isi breveteaza propria solutie hibrida de racire pentru PC
Radu Neagu
Radu Neagu
12:56 09.08.2012

Tehnologia respectiva de racire implica folosirea radiatoarelor impreuna cu un sistem de racire pe apa si este prezenta pe placa de baza ASUS ROG Maximus V Formula.

ASUS ROG Maximus  Formula Sistem Racire (4)

Designul supranumit Fusion Thermo Solution combina disiparea pasiva a caldurii si racirea cu apa pe una din cele mai noi placi de baza ale producatorului. Radiatoarele prezente pe zona VRM-urilor din jurul procesorului  sunt strabatute de o conducta de cupru ce se poate conecta la sistemele de racire cu apa folosite de catre utilizatori. Am mai vazut aceste incarcari pe zona chipset-ului, tot la ASUS, acum ceva vreme insa modalitatea consta in alegerea optiunii de racire cu aer sau cu apa, nu ambele deodata.

Testele efectuate de catre producator promit o eficienta termica foarte buna,  mai exact cu 30% mai rece folosind sistemul de racire cu apa Swiftech H20-320 si cu 20% mai rece cu un alt model de racire cu lichid. Momentan parteneri precum EKWB, Swiftech, Thermaltake, Zalman, Alphacool, Aquacomputer au laudat sistemul de racire al placii de baza testandu-l impreuna cu solutii ale acestora
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ASUS ROG Maximus Formula Sistem Racire/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: