ASRock Z77 Extreme9 – Varful de gama pentru Ivy Bridge

ASRock Z77 Extreme9 – Varful de gama pentru Ivy Bridge

Uite ca se apropie cu pasi mari si Computexul, cel mai mare targ de IT din Asia, si producatorii deja au inceput sa ne „incante” cu cele mai noi produse.

ASRocl Z77 Extreme9 reprezinta varful de gama al producatorului, din segmentul de placi de baza pentru noile procesoare Intel Ivy Bridge. Aceasta include toate tehnologiile posibile enumerate la acest producator si se afiseaza cu sloganul de „Cea mai buna placa de baza din lume!”. Probabil afirmatia se bazeaza pe rezultatele foarte bune obtinute la sesiunile de overclocking din ultima vreme. Sunt curios cine a facut aceasta afirmatie sau este doar o insumare a tuturor ideilor de marketing si promovare din ultima vreme. Oricum, in aceasta industrie de componente high-end, titlul de cel mai bun trece de la un competitor la celalalt foarte repede.

Placa este echipata cu toate tehnologiile proprietare sau nu posibile, detine aproape orice conector imaginabil, mai putin portul Paralel :). Elemente precum Wireless Dual-Band, Bluetooth 4.0 materiale premium ca sisteme de racire din cupru si condensatori solizi cu o durata mare de viata si o rezistenta deosebita la curenti mari sunt implicite. Este posibila chiar si combinatia de doua placi grafice diferite AMD sau Intel cu ajutorul procesorului bridge-ului PLX PEX 8747.

Unele specificatii de „marketing” ma depasesc insa, cum este de exemplu functia Dehumidifier, o serie de instructiuni care trezesc sistemul din standby pentru a scadea nivelul de umiditate general al sistemului. Nu stiu precis cum functioneaza, dar sigur contravine acelui „ecosistem green” de economisire a energiei globale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI