ASRock Z77 Extreme9 – Varful de gama pentru Ivy Bridge

, 31 Mai, 18:26

Uite ca se apropie cu pasi mari si Computexul, cel mai mare targ de IT din Asia, si producatorii deja au inceput sa ne „incante” cu cele mai noi produse.

ASRocl Z77 Extreme9 reprezinta varful de gama al producatorului, din segmentul de placi de baza pentru noile procesoare Intel Ivy Bridge. Aceasta include toate tehnologiile posibile enumerate la acest producator si se afiseaza cu sloganul de „Cea mai buna placa de baza din lume!”. Probabil afirmatia se bazeaza pe rezultatele foarte bune obtinute la sesiunile de overclocking din ultima vreme. Sunt curios cine a facut aceasta afirmatie sau este doar o insumare a tuturor ideilor de marketing si promovare din ultima vreme. Oricum, in aceasta industrie de componente high-end, titlul de cel mai bun trece de la un competitor la celalalt foarte repede.

Placa este echipata cu toate tehnologiile proprietare sau nu posibile, detine aproape orice conector imaginabil, mai putin portul Paralel :). Elemente precum Wireless Dual-Band, Bluetooth 4.0 materiale premium ca sisteme de racire din cupru si condensatori solizi cu o durata mare de viata si o rezistenta deosebita la curenti mari sunt implicite. Este posibila chiar si combinatia de doua placi grafice diferite AMD sau Intel cu ajutorul procesorului bridge-ului PLX PEX 8747.

Unele specificatii de „marketing” ma depasesc insa, cum este de exemplu functia Dehumidifier, o serie de instructiuni care trezesc sistemul din standby pentru a scadea nivelul de umiditate general al sistemului. Nu stiu precis cum functioneaza, dar sigur contravine acelui „ecosistem green” de economisire a energiei globale.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Salut Radu incerc sa realizez diferenta dintre extreme4 si extreme9 ce am observat o suma foarte mare intre ele , exteme9 are o conexiune Clear CMOS Switch with LED , 4 porturi usb3 in plus si esata,ca utilizator de pc pentru gaming extreme4 se conformeaza cerintelor pentru un procesor i5 si o placa video Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB de 920 MHz?

desigur sunt multe lucruri care le are exterme9 in special legate de procesroarele care le suporta si cam asta spune tot

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail