Apple si Samsung impart banii din telefoane

Apple si Samsung impart banii din telefoane
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:00 05.05.2012

impartire profit

99 de centi din fiecare dolar rezultat ca profit din comercializarea de telefoane sunt impartiti intre Apple si Samsung.

Chiar daca nu sunt doar doua companii care se ocupa cu comercializarea si dezvoltarea de telefoane mobile, avand in vedere numarul foarte mare de companii care au inregistrat pierderi majore in ultima perioada, graficul de mai sus este cat se poate de adevarat. Face parte dintr-un studiu realizat de Asymco pe parcursul mai multor ani.

Concluzia studiului  este ca, la capitolul profituri din industria mijloacelor de comunicatii mobile, Apple si Samsung o duc extrem de bine. Situatia este atat de roz pentru cei doi giganti, incat 99% din profitul generat in acest domeniu se duce in buzunarele lor. Apple, avand o cota mai mare de profit in comparatie cu Samsung, a obtinut nu mai putin de 73% din toti banii generati de industrie, in timp ce Samsung a obtinut 26%.

asymco-profit

Daca ar fi sa-i luam pe ceilalti pe rand, Motorola, Nokia, Sony (Ericsson), LG si RIM au tot inregistrat pierderi. HTC a obtinut celalalt 1% din profit.

Graficul de mai sus arata si o alta fata a industriei. Aici este mai evidenta cresterea din ultimii ani, cu o cifra de profit care a crescut de la 5,3 miliarde $ in primul trimestru din 2010 si a ajuns pana la 14,4 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an. Din pacate sau din fericire, un procent semnificativ din aceasta crestere este datorat ultimului iPhone. iPhone 4S, sau al cincilea iPhone, este extrem de popular printre operatorii de telefoane care inca stau la coada sa-i subventioneze comercializarea.

Informatiile din grafic le gasiti pe Google Docs, iar mai jos e un clip cu varianta animata a informatiilor de mai sus:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI