07 aug. 2012 | 11:30

Apple renunta la YouTube in iOS 6

ACTUALITATE
Apple renunta la YouTube in iOS 6

Google Maps a fost doar prima victima a serviciilor Google care vor disparea din urmatorul iOS. Dupa ce intreaga planeta a fost surprinsa de efortul investit de Apple in crearea unei aplicatii proprii de harti si navigatie in iOS 6, acelasi sistem de operare va veni fara aplicatia nativa de acces la YouTube.

Youtube

Dupa lansarea celei mai recente versiuni de iOS 6 beta catre dezvoltatori, au inceput sa apara mai multe rapoarte despre faptul ca aplicatia YouTube lipseste cu desavarsire din sistemul de operare pentru iDevice-uri. Daca initial ar fi putut fi interpretata ca o greseala software, Apple a lansat  la scurt timp un comunicat pentru a clarifica acesta situatie. ,,Licenta noastra de a include aplicatia YouTube in iOS s-a incheiat. Consumatorii pot folosi YouTube in browser-ul Safari, iar Google lucreaza la o noua aplicatie YouTube ce va fi disponibila in AppStore”.

Cu alte cuvinte, nu toate vestile sunt triste, ba chiar s-ar putea sa avem de castigat mai mult decat de pierdut din acest efort al celor de la Apple de a renunta la tot ce tine de Google in iOS 6. Daca Google va fi responsabil de dezvoltarea unei aplicatii YouTube dedicate, cum are de altfel multe altele pe AppStore, avem mari sanse sa vedem o aplicatie mult mai performanta si mult mai des actualizata decat versiunea creata de Apple.

Tot Apple le-a comunicat celor de la Engadget ca, din varii motive, utilizatorii de iOS 5 care vor ramane la acest sistem de operare chiar si dupa lansarea iOS 6 nu vor pierde aplicatia nativa YouTube. Cel  mai probabil acest lucru se datoreaza faptului ca un astfel de gest ar parea rautacios. De obicei update-urile care vin sa scoata o functie in loc sa introduca una noua nu sunt primite cu bratele deschise de catre utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele