26 iul. 2012 | 10:40

Apple a dat drumul la Mountain Lion exclusiv pe Mac App Store

ACTUALITATE
Apple a dat drumul la Mountain Lion exclusiv pe Mac App Store

Apple a renuntat complet la stick-uri USB sau CD-uri pentru gazduirea celei mai noi iteratii a sistemului de operare OS X. Mountain Lion sau OS X 10.8 a fost lansat ieri exclusiv pe Mac App Store. Astfel, singura metoda prin care poate fi instalat este un upgrade la OS X 10.7 – Lion.

OS Mountain Lion

Dupa o perioada destul de lunga de beta, Mountain Lion este in sfarsit disponibil pe Mac App Store la pretul infim de 20 dolari. Noul sistem de operare, desi vine cu extrem de multe functii noi, majoritatea micsorand si mai mult distanta dintre iOS si OS X, vom atrage atentia doar asupra catorva dintre ele.

In OS X Mountain Lion a fost introdus suportul pentru transmiterea continutului video prin AirPlay catre un Apple TV. Noua aplicatie Messages permite trimiterea de mesaje text in format iMessage catre orice alt Mac, iPad, iPhone sau iPod Touch cu iOS 5 sau Mountain Lion. Noul sistem de notifcare din Mountain Lion are multe in comun cu cel de pe iOS.

Tot acum a fost introdus un motor de transpunere in scris a cuvintelor vorbite. Prin noua functie PowerNap se pot instala update-uri la sistemul de operare in timp ce computerul este in stand by. Pe partea de securitate noul Gatekeeper incearca sa ne ajute sa instalam numai aplicatii sigure pe sistem prin verificarea certificatului digital al tuturor aplicatiilor care nu sunt comercializate prin Mac App Store.

Desi procedura de upgrade este banala, si in mare parte automata, merita sa nu uitati ca si Apple are un program pentru upgrade gratuit daca v-ati luat recent un Mac cu Lion. Mai precis, daca achizitia a fost facuta dupa 11 iunie, anul acesta, aveti dreptul la o descarcare gratuita a noului Mountain Lion. Mai multe detalii despre acest program gasiti pe site-ul Up-to-Date.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele