Aplicatia Auto.ro pentru iPhone, lansata si… testata

Aplicatia Auto.ro pentru iPhone, lansata si... testata

Da, stiu ca mai exista o aplicatie si pentru Android in Google Play, insa nu despre aceea vorbesc. Ma refer aici doar la versiunea noua, disponibila pentru iOS si, in curand speram, si pentru Android.

Am avut ocazia sa „ma joc” cu noua aplicatie si pot spune ca am ramas surprins de functionalitatea si rapiditatea acesteia. E drept, terminalul pe care am testat-o era un iPhone 4. Momentan, aplicatia functioneaza doar pe iOS, adica pe toate versiunile de iPhone existente pe piata la ora actuala. Decizia de a o lansa pentru prima data pentru iPhone este destul de logica – exista mult mai putine probleme de compatibilitate cu cele 7-8 versiuni de terminale (daca includem si cele 3 versiuni de iPad), iar sistemul de operare este recunoscut ca fiind unul mai stabil. De asemenea, cerintele App Store sunt ceva mai ridicate in privinta securitatii platformei.

Vom trece in revista functionalitatea aplicatiei in urmatoarele randuri.

Aplicatia Auto.ro ofera acces la o baza de date destul de complexa de benzinarii, locuri de parcare, service-uri auto, tractari ITP, service dezmembrari, precum si magazine de piese auto si scoli de soferi. Sunt disponibile si informatii despre taxi. Toate acestea sunt afisate in functie de localizarea curenta a utilizatorului, informatie care poate fi obtinuta prin A-GPS (localizarea in functie de antena GSM) sau prin GPS-ul intern al telefonului. Setarile sunt la indemana utilizatorului.

Raza medie initiala de informare este de 10 kilometri din locul respectiv, insa poate fi extinsa. Astfel, un sofer poate avea la indemana numerele de telefon si adresele tuturor service-urilor din apropiere in caz de nevoie. Nu mai are nevoie sa intrebe „din poarta in poarta” de un service auto in caz de pana sau situatii mai „complicate” in care isi incuie masina cu cheia inauntru. 🙂

Service-urile sunt cele autorizate RAR, insa utilizatorul poate adauga si unul preferat.

Foarte utile sunt parcarile, mai ales cand te afli intr-un oras strain si nu stii cat mai ai de mers de la sau pana la locul unde ti-ai lasat/iti vei lasa masina.

In functie de POI-ul selectat, pot fi vizionate ofertele actuale ale acestuia – aplicatia are nevoie de acces la internet, baza de data fiind exclusiv pe serverul site-ului. Utilizatorul poate suna direct de pe telefon sau crea un traseu catre punctul dorit si este afisata inclusiv adresa exacta a zonei si, optional, coordonatele GPS.

Pe langa functiile enumerate mai sus, direct de pe telefon, un utilizator poate cauta oferte de vanzari si cumparari pe site, poate prelua cateva imagini cu autoturismul sau il poate pune la vanzare direct de pe telefon. Nu stiu exact cat de des va fi folosita aceasta functie, cea de scoate la vanzare.

Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata din App Store-ul iOS. Pentru Android, se pare ca mai avem de asteptat, in ciuda faptului ca acolo sunt cei mai multi utilizatori de smartphone. Mai jos, o mica galerie cu cateva screenshot-uri din cadrul aplicatiei.

Voua cum vi se pare?

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Aplicatie Auto.ro/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: