Anonymous organizeaza proteste impotriva cenzurii online in India

Anonymous organizeaza proteste impotriva cenzurii online in India

Anonymous

Dupa o serie de atacuri virtuale care au vizat organismele guvernului Indian, Anonymous a trecut la proteste reale de strada pentru a descuraja cenzura din tara respectiva, mascata ca o lupta anti piraterie.

Weekendul trecut au avut loc in diverse orase din India, inclusiv New Delhi si Mumbai cu unicul scop de a descuraja cenzura online. Aceste evenimente au venit dupa ce serverele mai multor operatori de internet, plus site-uri guvernamentale au fost sparte, si informatii sensibile au fost furate.

Tot participantii la proteste si-au exprimat frustrarea legat de tactica guvernului indian de a tine parte organizatiilor gen Copywritelabs, care mascheaza tactici impotriva pirateriei cu tactici de cenzura a continutului postat pe extrem de multe site-uri. Blocarea unor site-uri precum Pastebin sau Vimeo sunt doar cateva exemple care tradeaza tactcile abuzive ce perturba libertatea de eprimare nestingherita din India.

In ceea ce priveste performantele recente ale Anonymous, aproximativ 15 site-uri indiene au fost hack-uite in ultima perioada, printre care cel al Curtii Supreme de Justitie. Nici operatorii de servicii de internet – ISP, nu au fost iertati. Aparent, in urma unui atac al serverelor de internet ale unui operator de internet au fost gasite mai multe liste cu website-uri blocate ,,din centrala”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: