Anonymous: Apel „umanitar” pentru a curata Facebook pe 28 ianuarie

Anonymous: Apel

Saptamana trecuta, dar si la inceputul saptamanii acesteia, am vazut actiunile grupului Anonymous care au „daramat” o serie de site-uri destul de importante pentru a isi face cunoscut punctul de vedere in ceea ce priveste proiectul SOPA, precum si razbunarea sa pe cei care au participat la inchiderea site-ului Megaupload.

Un videoclip lansat ieri precizeaza noua victima, Facebook, si, avand in vedere ca reteaua de socializare are hosting pe aproape 60.000 de servere, Anonymous face apel „umanitar” pentru a darama acest site pe data de 28 ianuarie, la miezul noptii. Mai multe detalii puteti afla urmarind clipul de mai jos:

Grupul ofera link spre programul Low Orbit Ion Cannon si chiar spre Tor, ambele programe folosite pentru atacurile de acest gen, precum si instructiuni pentru atacul de pe 28 ianuarie. Dupa ce aceste explicatii sunt oferite, Anonymous explica de ce atacul trebuie efectuat la ora fixa de catre toti cei interesati.

Aceasta nu este prima data cand Facebook este amenintat, ultima data, pe 5 noiembrie, nu s-a petrecut insa nimic, iar reteaua de socializare a functionat foarte bine.

Nu suntem siguri de ce Facebook este o tinta din nou, avand in vedere ca nu este unul dintre suporterii SOPA/PIPA, grupul mentionand Anti-Counterfeiting Trade Agreement, insa nici aceasta nu are legaturi directe cu Facebook.

Asteptam deci trecerea saptamanii, pana atunci vom vedea ce se mai intampla si daca acest atac chiar va avea loc la data stabilita. Sunt curios cati dintre voi sunt de acord cu acest lucru si, de asemenea, cati se vor alatura acestei miscari in incercarea de a atrage atentia „fortelor superioare”. Sincer, mesajele celor de la Anonymous par din ce in ce mai copilaroase, numarul acelor script-kiddies ce se alatura acestei miscari fiind in crestere. Dupa cum spun si altii, incercati sa mai iesiti din pivnita parintilor…