Android si iOS stau bine – 80% din piata e a lor

Android si iOS stau bine - 80% din piata e a lor

apple-ios-google-android

Un nou studiu al celo de la IDC realizat pe primul trimestru al acestui an a relevat ca 80% dintre utilizatorii de smartphone-uri folosesc un iPhone sau un Android.

Acelasi studiu a relevat ca Android-ul conduce detasat cu 59% din piata, dintre care 45,4% sunt terminale create de Samsung. Pe locul al doilea la branduri a venit Apple, cu 23% din piata.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, dominatia Android a devenit mult mai evidenta, idar si iPhone-ul isi mentine trendul ascendent. In primul trimestru a anului 2011, 54,4% din piata de smartphone-uri erau iDevice-uri sau terminale cu Android. Aceasta evolutie capata o turnura si mai spectaculoasa in contextul in care acelasi studiu releva faptul ca piata de smartphone-uri in sine a crescut de anul trecut cu 42,5%.

La capitolul pierzatori, Symbian s-a dus cel mai tare in jos. De la 26% pe care le avea anul trecut, numarul utilizatorilor de Symbian a scazut azi la 6,8 procente in primul trimestru al acestui an.

O concluzie dubioasa a studiului vizeaza procentele aferente utilizatorilor de Windows Phone si Symbian. Cu o cota de 6,8%, Symbian este pe locul al treilea in clasament ca popularitate, in timp ce Windows Phone s-a blocat parca la 2,2%.

Platforma BlackBerry detine locul al patrulea in acest top cu o scadere de la 13,6 la 6,4 procente. Desi in practica aceasta scadere este spectaculoasa, avand in vedere zvonurile lansarii iminente a unui nou iPhone la care se adauga si recenta lansare de Galaxy S III, aceast trend devine deja obisnuit, este imposibil sa urmeze alta directie.

Citește și: