28 sept. 2012 | 12:47

AMD lanseaza AppZone si relanseaza BlueStacks

ACTUALITATE
AMD lanseaza AppZone si relanseaza BlueStacks

AMD-AppZone-Player6

AMD a lansat ieri un nou portal numit AppZone de unde poate fi downloadat noua versiune de BlueStacks, un emulator de Android pentru sisteme x86. In AppZone mai exista si alte programe dedicate rularii pe un procesor AMD si un GPU al aceluiasi producator.

AppZone contine aplicatii si jocuri destinate doar pentru CPU-urile si GPU-urile AMD, si aditional, a fost reinclus softwarelul de emulare pentru aplicatii Android, BlueStacks. Utilizatorii pot downloada astfel si rula aplicatii pentru Windows sau Android, chiar si Windows 8 detine un player dedicat pentru interfata de Metro. Emulatorul este bazat pe o versiune de Android 2.3, Gingerbread. Aplicatiile repsective includ jocuri cunoscute precum Fruit Ninja, Angry Birds, Evernote, Instagram precum si aplicatii de Twitter sau Facebook.

Software-ul de emulare a avansat destul de mult de la ultima versiune, fiind acum disponibila conectivitatea cu Google Play, Amazon App Store sau GetJar. Interesant este ca Google Play nu este listat ca o functionalitate directa insa in momentul in care utilizatorul isi conecteaza contul de Google la aplicatie aceasta devine vizibila si complet functionala. Exista cateva mici probleme de implementare si de compatibilitate insa este perfect normal avand in vedere cate versiuni de software si aplicatii sunt pentru numeroasele modele de telefoane cu Android.