AMD a pierdut sansa de a dota noua serie de MacBook Air

AMD a pierdut sansa de a dota noua serie de MacBook Air

AMD a avut o sansa pentru a se prezenta cu procesoare de tip Llano ce urmau sa fie introduse in noile versiuni de MacBook Air si a ratat-o.

Relatia dintre Intel si Apple se pare ca nu este atat de stransa pe cat ne asteptam. Exista ceva zvonuri cum ca producatorul de renume a intentionat sa foloseasca procesoare AMD pentru urmatoarea generatie de notebook-uri MacBook Air.

Forbes citeaza cativa angajati AMD care precizeaza ca Apple era interesat de APU-l Llano, dar problemele de productie de la Global Foundries se pare ca au afectat negativ aceasta intelegere. Se pare ca AMD nu a fost in stare sa trimita la timp mostrele de APU-ri. Totusi, opiniile sunt impartite, multi sunt de parere ca Apple nu intentiona folosirea de CPU-uri AMD.

Aceste oportunitati nu apar foarte des, mai exista o discutie in care Apple ar fi refuzat dupa lungi negocieri folosirea unui APU Brazos in ultimul sau Apple TV.

Scenariul seamana destul de mult cu zvonurile de acum sase ani, cand se spunea ca Dell a intrat in discutie cu AMD pentru folosirea procesoarelor sale in laptopurile urmatoare. La momentul respectiv, AMD avea capacitatea de productie bine pusa la punct si era in stare sa livreze la timp toate unitatile. Pe de alta parte, se spune ca zvonurile au fost intentionate, avand pentru Dell ca scop sa forteze mana lui Intel pentru a negocia preturile contractuale cu Dell.

Revenind la discutiile Apple AMD, nu este exclusa si o colaborare pe partea de CPU-uri AMD avand in vedere ca Apple deja foloseste placile grafice AMD in statiile de lucru si sistemele desktop MacPro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: