Alpenfoehn – un nume tanar in segmentul de racire PC la CeBIT 2012

Alpenfoehn - un nume tanar in segmentul de racire PC la CeBIT 2012

Alpenfoehn este un nume destul de tanar in segmentul de elemente de racire PC, insa are o prezenta remarcabila in cadrul CeBIT 2012.

Chiar daca nu am auzit pana acum de ei, au fost foarte primitori si destinsi in prezentarea produselor la stand. Echipa Alpenfoehn face coolere de CPU pentru placile video AMD si Nvidia (cele de referinta bineinteles), dar si pentru alte sisteme mici de racire pentru PC-ul fiecaruia.

Cea mai interesanta mi s-a parut solutia pentru placi grafice, supranumita „Peter” sau mai nou „Peter 79xx Edition„, care se potriveste pe o placa grafica de serie noua fara nici un fel de modificari complexe. Partea de ventilatie se pune deasupra placii pe un slot PCI-E alaturat fara a ingreuna astfel PCB-ul acesteia si fara a avea nevoie de un backplate si o multime de suruburi.

Cele pentru procesoare sunt compatibile cu mai multe modele, venind in pachet cu o serie de bracket-uri  pentru diferite socket-uri existente. Atat cele de generetie mai veche cat si cele de geeratie mai noua ca LGA 2011 sunt suportate de produsele Alpenfoehn. Denumirile acestora par cel putin interesante la prima intalnire: „Klara, Heidi 2, Otzi, Sella„. Initial am presupus ca s-au inspirat din genericul vreunui film nemtesc pentru adulti.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Alpefoehn Coolers/”/]