25 mai 2012 | 10:10

Ajutor pentru hranire: bratul robotic controlat vizual

ACTUALITATE
Ajutor pentru hranire: bratul robotic controlat vizual

northeastern-university iCraft

Faptul ca exista extrem de multi oameni cu handicap care au nevoie de un pic de independenta este o certitudine. Din fericire, exista si tineri care au cunostintele necesare si spirit de initiativa incat sa ofere respectivelor persoane puterea de a se descurca si singuri, cel putin pe un plan.

Un grup de 6 studenti de la Northeastern University a terminat lucrul la iCraft. Denumirea intreaga este Eye Controller Robotic Arm Feeding Technology si se refera la o tehnologie care include un brat robotic si control vizual.

Inceput de la ideea de a crea un sistem care sa permita hranirea persoanelor cu handicap dupa un ritm impus de acestia, produsul final reuseste sa faca un lucru infinit mai util.

Sistemul, format dintr-un monitor, o camera si respectivul brat robotic, permite selectia alimentelor de pe ecran doar cu privirea, informatie preluata in secunda urmatoare de bratul robotic care duce la indeplinire comanda. Dupa cum veti vedea in clipul de mai jos, sistemul este atat de bine perfectionat, incat pentru respectivul brat nici macar nu exista dificultati de lua cu lingura mancare, solida sau lichida, dintr-un bol.

Cu un pic de studiu pe site-ul North Eastern ar trebui sa gasiti si codul sursa la iCraft, iar daca aveti aproximativ 900 dolari ati putea realiza intregul sistem in confortul caminului. Daca suma de 900 dolari vi se pare relativ mare, aveti in vedere faptul ca un sistem cu functionalitate asemanatoare ajunge la 3500$ daca ar fi sa-l cumparati dintr-un magazin specializat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele