Ai grija ce Windows Phone cumperi, sa stii ce aplicatie instalezi

Ai grija ce Windows Phone cumperi, sa stii ce aplicatie instalezi

Windows Phone Nokia 610

Anuntate pentru prima oara la inceputul acestui an, smartphone-urile low-end cu Windows Phone si 256MB RAM se pare ca vin cu avantajul pretului si handicapul functionalitatii restranse.

Desi la momentul lansarii primelor terminale cu 256MB RAM, inclusiv Nokia Lumia 610, Microsoft mentiona faptul ca 5% din aplicatiile din magazinul virtual nu vor fi compatibile, nimeni nu se astepta la surprizele din aceste zile.

Pe terminale precum Nokia Luma 610 o serie de aplicatii extrem de populare nu pot fi instalate din cauza mesajului de mai sus.  Problema vine de la catiatea de de RAM preinstalata si afecteaza unele dintre cele mai populare aplicatii din Marketplace – Tango, Angry Birds, Skype sau PES 20112 sunt doar cateva exemple.

Desi solutia evidenta este achizitia unui nou terminal, si nu foarte multi pot apela la aceasta varianta, nu putem decat sa speram ca dezvoltatorii vor lansa in viitor apropiat aplicatii compatibile si cu acesteste terminale cu specificatii limitate. Pe de o parte o astfel de problema, desi duce la fragmentarea platformei, asigura compatibilitatatea acesteia cu toate aplicatiile care se instaleaza in conditii optime. Pe de alta parte, problemele de compatibilitate si limitarile hardware ar fi trebuit sa dispara pe terminalele mobile inca de la primul iPhone.

Daca mai apar probleme de compatibilitate, precum in exemplul de mai sus, Microsoft va pierde teribil atat pe partea de utilizatorii, cat si de dezvoltatorii. Nici un dezvoltator nu vrea sa faca o aplicatie care sa nu ruleze pe toate terminalele cu acelasi sistem de operare. Nici un utilizator nu vrea sa-si ia un telefon care, desi are ultma versiune de firmware nu poate rula diverse aplicatii care ii apar pe magazinul virtual al companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: