09 ian. 2012 | 13:20

Acer vine la CES cu Timeline Ultra, S5 si Iconia Tab A700

ACTUALITATE
Acer vine la CES cu Timeline Ultra, S5 si Iconia Tab A700

Spre diferenta de Lenovo, Acer nu a adus la CES netbook-uri, insa a adus o versiune upgradata a seriei Timeline, un ultrabook extrem de subtire si o tableta cel putin interesanta.

Pentru a analiza toate acesteaa intr-o oarecare ordine, vom incepe cu produsul cel mai putin important: Timeline Ultra. Acesta este o editie adusa la zi a seriei de laptopuri ULV Timeline, care se lauda cu opt ore de baterie. Noile modele Ultra vin cu display-uri de 14 si 15 inci, 20 de mm grosime, procesoare Core i de generatie noua, un cip grafic dedicat (nespecificat), port HDMI, un drive DVD Super Multi si optiunea de a stoca datele pe HDD sau SSD.

Adevaratul „star” al ultrabook-urilor Acer este insa S5, pe care compania il lauda ca fiind „cel mai subtire computer din gama sa„, masurand doar 15 mm in grosime. Acesta vine cu un display de 13.3 inci si cantareste doar putin peste un kilogram. Functionalitatea Instant On va fi una din atractiile sale, alaturi de carcasa din aliaj de magneziu, porturi HDMI, USB 3.0 si Thunderbolt, plus un SSD pentru stocarea de date. Desi nu stim cu siguranta de ce configuratie hardware va beneficia, lansarea sa din al doilea sfert al lui 2012 sugereaza ca vom afla aceste detalii in curand.

Cea mai interesanta veste pe care am primit-o de la Acer la CES 2012 este cu siguranta anuntul tabletei Iconia Tab A700. Aceasta va intra in competitie directa cu iPad, Samsung Galaxy Tab, Acer Transformer Prime si alte produse de top din aceasta gama. La baza sa va sta un procesor quad-core NVIDIA Tegra 3 la 1,3 GHz, alaturi de 1 GB RAM, insa cel mai interesant va fi probabil display-ul. Acer il lauda ca fiind un panou de 10 inci de „calitatea unui IPS” care va dispune de rezolutie 1080p. Daca acesta este cazul, Acer va avea pe piata o tableta cu densitate a pixelilor mai mare decat a oricarui alt dispozitiv de acest fel. In rest, avem de a face cu obisnuitele port-uri HDMI, lacas pentru carduri microSD si micro-USB.