ViewSonic are tablete pentru toate buzunarele

ViewSonic are tablete pentru toate buzunarele

IFA 2011 este in toi, iar toti producatorii de electronice prezinta produsele pe care le vom gasi in curand pe rafturile magazinelor. Cei de la ViewSonic au venit la aceasta conventie cu trei tablete noi-noute, fiecare dintre ele axata pe un alt segment de piata.

Prima, si cea mai slaba din punct de vedere tehnologic este tableta ViewPad 7e, singura care vine cu o forma 4:3. Aceasta este destinata persoanelor care vor in mare parte un e-reader, dar care nu se dau inapoi de la functiile media sau browsing. Evident, tableta ruleaza pe sistemul de operare Android si vine cu magazinul Amazon Kindle preinstalat. Acesta include module WiFi si Bluetooth, cat si un port HDMI la un pret extrem de accesibil: 169 Euro.

 

Fratele sau mai mare, ViewPad 7x este putin mai puternic, fiind bazat pe procesorul Nvidia Tegra 2. Acesta include 8 GB de memorie interna, un modul GPS, doua camere foto si un display touchscreen capacitiv de 7 inci care afiseaza in rezolutia 1024X600. Peste interfata normala Android a fost lipit skin-ul celor de la ViewSonic, numit ViewScene 3D UI. Pretul acestei noi tablete este putin mai piperat, ajungand la 349 Euro.

 

Capul familiei de tablete ViewSonic este fara indoiala ViewPad 10pro, o tableta dual-boot, care poate trece in orice moment de la sistemul de operare Android 2.3 la Windows 7 Professional. Procesorul inclus in aceasta tableta este realizat de Intel si foloseste arhitectura Oaktrail, ceea ce inseamna ca este foarte posibil sa avem de a face cu un Atom Z600  la 1,5 GHz. Desi nu stim foarte multe detalii tehnice despre ViewPad 10pro, nu va dura mult pana le vom afla, intrucat se va lansa pe 5 septembrie la pretul de 499 Euro.