TV On Demand pe tabletele Samsung cu ajutorul lui SeeNow

TV On Demand pe tabletele Samsung cu ajutorul lui SeeNow

Astazi a avut loc lansarea aplicatiei SeeNow, aplicatie realizata de cei de la Direct One in parteneriat cu Samsung. Aplicatia ofera o interfata proprie pentru vizionarea de filme si canale TV si este disponibila deocamdata doar pentru tabletele Samsung. Urmatorul pas este integrarea acesteia si pe restul tabletelor cu Android si apoi pe Smartphone-urile cu acelasi sistemde operare de la Google.

DirectOne sunt responsabili si de realizarea portalului DolceTV.ro ce ofera aceeasi functionalitate si pe computerul de acasa. Exista deja ceva discutii controversate legate de aceasta aplicatie dar intai va vom spune ce stie sa faca.

Aplicatia este impartita in mai multe segmente. Primul este meniul ce ofera 13 posturi de televiziune in mod gratuit (doar pentru utilizatorii dispozitivelor Samsung si asta doar pentru 6 luni) banuiesc ca ii include si pe clientii care au achizitionat o tableta a producatorului inainte de lansarea aplicatiei. Aceste posturi sunt disponibile Live atat prin WiFi cat si prin 3G insa nu pentru tot continutul oferit, astfel pentru meciuri de fotbal sau alte emisiuni cu licenta proprie utilizatorul va trebui sa recurga la vechea solutie, televizorul de acasa.

Al doilea segment este cel de documentare, acestea am inteles ca ar fi singurele care au o rezolutie mai ridicata si se pot viziona gratuit de cate ori doriti, toate acestea pe parcursul unei luni, in luna urmatoare fiind disponibile alte titluri.

La capitolul Filme exista o sectiune separata pe abonament ce ofera doar filme romanesti clasice, pentru pasionati sau pentru cei care doresc sa revada o parte din filmele copilariei este un adevarat atu. Exista apoi o sectiune de filme ce poate fi accesata in baza unui abonament intre 2,49 Euro si 3,99 Euro pe luna, daca este vorba sau nu de sectiunea premium. Aceasta contine momentan un numar de aproximativ 20 de titluri internationale de la case de discuri independente, vestea buna este ca urmeaza a fi semnat un contract si cu Warner Bros pentru extinderea optiunilor consumatorului in aceasta materie. Pentru cei care doresc cu adevarat experienta On Demand exista si sectiunea de Pay per View unde un titlu costa aproximativ 90 Eurocenti si poate fi vizionat presupun de cateva ori intr-o luna.

Sistemul de plata implementat si cel mai des folosit va fi cel prin SMS, se alimenteaza un cont din aplicatie cu un credit din care se retrage valoarea necesara optiunilor alese. Momentan Google Checkout nu permite plata catre distribuitorul de continut in Romania insa speram ca se va rezolva si aceasta problema. Utilizatorii de Android pot achizitiona aplicatii insa de la dezvoltatori din afara.

In primul rand fiind creata pentru tablete, majoritatea dintre ele dispunand de o rezolutie de 1280×800 si putand fi conectate la aproape orice TV wireless sau prin HDMI este de notat lipsa continutului High Definition. In ciuda faptului ca este insa un stream de tip SD (Standard Definition) algoritmul de compresie folosit ofera o imagine destul de clara si de reusita si pe un TV cu diagonala mare. Este de asteptat si continutul la calitate ridicata insa momentan posturile TV „tin cu dintii” de aceste licente. Personal as prefera un serviciu premium de Video on Demand la calitate HD mai ales daca as dispune de o Tableta cu aceste capabilitati. Eventual as prefera o crestere a calitatii clipului vizionat daca folosesc reteaua WiFi de acasa in loc de cea 3 G.

Continutul nu poate fi copiat sau inregistrat, cel putin nu in mod obisnuit direct pe tableta. Un lucru foarte bun este ca acele 13 canale pot fi vizionate si din afara tarii nemaifiind limitate in baza IP-ului intern, limitarea exista insa pentru continutul on demand.

Este de salutat o astfel de initiativa avand in vedere ca aplicatiile concurente nu reusesc sa ofere o astfel de functionalitate ridicata si o stabilitate a semnalului video chiar si prin 3G. Este de asteptat insa lansarea cat mai curand a acestei aplicatii si pentru restul utilizatorilor de Android atat pentru tablete cat si pentru Smartphone-uri.

Aplicatia poate fi downloadata si testata accesand urmatorul Link : www.samsungmobilers.ro/mobiletv.apk.

Citește și: