Toshiba vine si el cu o tableta pentru Europa

Toshiba vine si el cu o tableta pentru Europa

Si Toshiba vine pe piata europeana cu o noua tableta bazata pe sistemul de operare a acelor de la Google. La fel ca restul concurentei, modelul de la Toshiba promite existenta a doua camere video, una frontala pentru convorbiri si cealalta pentru inregistrari multimedia.

Tableta are o diagonala de 10,1 inci (25,65 cm) si „ofera performante remarcabile atat audio, cat si video”, promite compania. Ei bine ,aici nu prea ai cum sa dai gres daca folosesti si tu, ca producator, procesorul mobil de la nvidia, Tegra 2, un procesor dual core cu capabilitati 3D care mai consuma si foarte putina energie.

Ecranul? Este HD, 1280×800 este rezolutia acestuia, si este de calitate ridicata cu unghi de vizibilitate foarte bun. La conectivitate putem include si un modul WiFi n, cat si un modul de pozitionare GPS si conectivitate 3G, cam tot ce ii trebuie de altfel unei tablete pentru a avea succes.


Toshiba a anuntat noutati si in zona laptopurilor, pe clasa care pe mine ma atrage foarte mult, cea de business. Ma incanta sa vad toate noutatile tehnologice, implementate in cele mai subtiri si mai usoare notebook-uri de pe piata. La fel vrea sa fie si cazul cu seria Portege R800 de la Toshiba.

Variantele R830, R840, R850, cu ecrane de 13,3 si 14 inci, precum si de 15 inci, bazate pe platforma Sandy Bridge [preview] de la Intel vor fi la un pret accesibil, spune Toshiba. Pentru a mentine procesoarele la un nivel redus de caldura disipata, compania foloseste tehnologia patentata de Intel „Airflow Cooling”, prin care orice aerisire sau denivelare a carcasei se foloseste pentru a directiona aerul fierbinte in afara acesteia. Dispunerea diferita a componentelor pe placa de baza este un alt atu al acestei tehnologii, care permite de asemenea mentinerea unui nivel redus de zgomot in functionare.

Noile modele sunt rezistente si au un design robust. Conectivitatea nu a fost uitata si detine cele mai noi elemente aparute, ca Bluetooth 3.0 sau USB 3.0 [review].

Cu ce se mandresc noile modele in special este autonomia foarte ridicata, pe care o promit noile tipuri de acumulatori. Astfel, pentru modelul de 13,3 inci se poate ajunge la o autonomie de 14,5 ore cu bateria de bare capacitate, pe cand cu cea standard putem atinge chiar si la 8,5 ore de functionare.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/toshiba portege/|width=480]